6. mar, 2013

Tommy fikk jobb

Tommy fikk jobb
Tommy F. Skeie er Høllen Vest sin nye postmann. Nå mangler han bare sin svarte og hvite katt.
 
Prosjektet som skulle sørge for at Tommy fikk seg en jobb ble startet tidligere i år. Nå er det klart at Tommy blir bygdas nyeste post- mann. Bedriftene på Høllen Vest har postbokser og må hver dag sette av en person til hente posten på tangvall, men ikke nå lenger.
– nå har vi fått på plass en god løsning som sikrer at bedriftene får hentet og levert posten sin. Dette er en vinn-vinn situasjon for alle. Bedriftene sparer penger, bygda sparer miljøet og Tommy får seg en jobb, sier Tom Erik Dønne- stad i Songvaar Vekst.
 
Tommy trengte en jobb der han kunne komme seg ut og møte folk. Inne i lokalene til Songvaar kan det fort bli for mye støy for Tommy.
 
– Målet er at Tommy skal kunne leve av dette. Nå har vi ordnet det slik at han får egen logo, eget arbeidstøy og et eget firma. Nå mangler han bare en svart og hvit katt, sier Dønnestad med et smil.
 
Gledeshyl
– Da jeg kom inn på rommet til Tommy i dag morges ble jeg møtt av gledeshyl. Han har sett frem til dette i lang tid, sier assistent Tor Stonny L. Knutsen. Han har arbeidet med Tommy i fem år og skal være med på dagens rute sammen med assistent Madeleine Fridolfsson som har jobbet med Tommy i
over ti år. Vi møter trekløveret sammen
med Dønnestad før de skal ta fatt på den første postrunda.
– Tommy kom på besøk til oss for å høre om vi hadde noe arbeid til ham, men jeg fikk snudd Tommy i døra fordi jeg så for meg at han trengte en annen arbeidsplass en de vi kan tilby hos oss. Jeg viste også at han var interessert i kjø- ring og biler. Etter litt planlegging kom vi på tanken og det gikk fort å få detaljene på plass. Bedriftene har vært helt eksemplariske og det var en stor fordel at lokalavisen hadde skrevet et portrettintervju med Tommy fra før. De visste hvem han var og hva han har gått gjennom. Alle ville hjelpe med det de kunne. Det var ikke vanskelig å få et ja, sier Dønnestad.
 
I tillegg til å jobbe ved Songvaar Vekst er Dønnestad aktiv i Røde Kors samt at han er ambulanse- sjåfør.
 
Ambulansesjåfør
Det var Dønnestad som var på jobb den natten ulykken fant sted.
– Vi fikk melding om en påkjørsel på Volleberg og jeg husker vi diskuterte om vi skulle ta gamle veien eller e39. Vi tenkte først at ulykken måtte ha skjedd på gam- leveien. Vi bestemte oss for å kjøre e39 for så å gå ned til gamleveien hvis det var der ulykken hadde skjedd, forteller Dønnestad.
– Da vi kom frem var allerede folk fra lensmannskontoret på plass. Vi fikk en rask briefing og ble vist stedet hvor Tommy lå. Jeg husker at det var helt stille. Han var påført store skader og vi var i tvil om han i hele tatt var i live. De som var på stedet da vi kom hadde allerede gjort en formidabel jobb med førstehjelp og vi fikk sikret pasienten på båre og kjørte rett til sykehuset hvor traume-teamet stod klar til å ta han imot.
 
Det gjorde ekstra inntrykk at det var en fra bygda som var skadet og ambulansesjåførene fulgte med Tommy i løpet av natta.
Vi måtte ut på nye oppdrag, men jeg husker vi stakk hodet innom hver gang vi kom tilbake til sykehuset for å se hvordan det gikk med Tommy. Neste dag kunne vi lese i avisen at Tommy var i live.
Det er en av de tingene jeg husker best fra min tid som ambulansepersonell. Det var veldig spesielt å se en fra bygda som jeg kjente til, en ung gutt, men likevel stor og kraftig, avslutter Dønnestad.
 
(JØRAN GAMMAN joran@budstikka.com  93094065)