Med vennlig hilsen

Tommy

Siden trafikkulykken min i april 2001, har det vært en lang...lang vei.. å komme tilbake til å kunne få kommunisert med omgivelsene. Når man mister talen og språket i tillegg til alle mine skader, blir man så frustrert. Man kan ikke si det man tenker, folk spør om hva jeg mener og ingen kommunikasjon fikk vi til. I starten ble det innlært tommel opp og ned for JA og NEI. Jeg ungikk å treffe folk...kunne jo ikke få kommunisert allikevel.... og dette var utrolig vanskeligt.

I hverdagen ble det etterhvert 100 vis av mennesker som skulle hjelpe meg med daglige praktiske ting, uten at jeg kunne medbestemme eller kommuniksere. Et budskap som er viktig å få frem for de som desverre ikke har vært så heldig som meg, som har fått god hjelp av folk med kompetanse og et BPA tem rundt meg som stadig jobber omigjen og omigjen med meg, slik at jeg kan få kommunisert det jeg ønsker.

Da jeg startet med voksenopplæring i mai 2002, i mitt eget hjem på Søgne Gamlehjem, hadde jeg undervisning å skulle lære å bruke dataen. Heldigvis hadde jeg en tålmodig lærer, som satt med meg minutt etter minutt, gjentok og gjentok.... uke etter uke... og år etter år :-) Sakte men sikkert kom jeg "frem" igjen og fikk tilrettelagt kommunikasjon- og omgivelseskontroll hjelpemiddel. Dette skal tilpasses individuelt og det har vært jobbet bra fra alle sider her. Også hjelpemiddelsentralen. Skoleundervisningen fortsatt i mitt eget hjem, da jeg flyttet til min egen leilighet på Toftelandsveien i 2004.

Med god rehabilitering på mange områder ved en traumatsik trafikkulykke med store hjerneskader, tar ting tid. Men det er alfa og omega med riktig stimuli og kontinutet.

For flere år siden ble jeg søkt inn ved Voksenopplæring, Kvalifiseringsenteret i Søgne. Ved siden av her har jeg gått på landbrukskolen og maskinfag. Området var da veldig kjent for meg.

Her er linken til verdens beste lærer og skole :-)

http://www.kvalifisering.no/

 

Vi skal legge legge inn underbilder etterhvert i dette avsnttet som sier noe om utvikling, men nå legger vi inn bilder fra dags dato 🙂

 

Tastaturet er tilrettelagt, slik at jeg kan klare å treffe bokstavene og jeg har etterhvert lært meg å bruke vanlig mus. Data er noe jeg alltid har likt, og bruker det på skolen, hjemme og har også fått meg en IPAD. Den kan jeg sette på rullestolen.

  • Ok, med en lunsj pause.

  • Og litt drikke :-) Uten dette duger helten ikke :-)

Vi diskuterer også litt verdensproblemer....eller?

Her er min lightwriter. Denne bruker jeg å kommunisere med., Da skriver jeg det jeg vil si, og trykker på en knapp og det blir lest opp. Du kan også stå foran meg å lese hva jeg sier. Dette er også en "type" mobil, som jeg kan sende sms og motta sms. /*har du lyst å sende noen ord til meg, så gjør det på mobil nr. 976 87 584. Da kommer teksten opp her i sjermen. Skriv hvem det er i fra, så kan jeg lagre ditt nr. Skal du ringe meg på mobilen min er det bare å ringe 90091455

På dataen, leser jeg nyheter, mail, facebook, spiller, løser oppgaver etc...
Send meg gjerne noen bilder du scanner over til meg på mail. min mailadresse er tommy.skeie@gmail.com
Er også på facebook under Tommy F. Skeie

Signatur / Underskrift / jobbsøknad

28. nov, 2012

PÅ jobb

Har snart vært 1 år på varodd for kartlegging av arbeidsmuligheter. Dette jobbes nå med. På skolen bruker vi også tiden til at jeg selv skal i fremtiden få underskrevet søknader, diverse dokumenter selv :-)

På vei tilbake også her.... kanskje det blir bok endag ut av livet mitt....

Kommentarer

28.11.2012 13:46

Tore Larsen-Frivoll

Kjempe bra,stå på

28.11.2012 18:58

Marianne

Takker....

28.11.2012 13:14

Inger Simonsen

Det er så godt å se Tommy hvor langt du er kommet, du er en stor inspirasjon for andre som <3 Takk Tommy for st du deler dette med oss <3

28.11.2012 18:56

Marianne

Takker...